Добредојдовте!

Овие видеа се мој производ и се на моја одговорност. Јас сум слободен христијанин и се ориентирам пред сè на апокрифни и пророчки списи кои не биле провлечени низ свештеничката игла.


Целта на овие видеа е да се подигне свеста за нашите собраќа – животните – и да ги видиме како Божји суштества со душа кои треба да ги почитуваме, а не да ги убиваме.


Друга цел е да се рехабилитира името на Христос и на Бог со појаснување дека злосторствата извршувани во името на Бога (видете го видео серијалот „Крвавата трага на Црковата“) немаат никаква врска со Бог или со Христос – напротив.


Ги почитувам другите мислења и се надевам дека и мене ќе ми се даде поинаков поглед на работите. На крајот на краиштата, секој треба сам да одлучи дали содржината на видеата е соодветна за него или не.
Би сакал да им се заблагодарам на сите кои сакаат да ја поддржат изработката на овие видеа: Бидејќи веќе некое време немам приходи и зависам од мала пензија, повеќе не можам сам да ја финансирам продукцијата на видеата. Затоа, по совет на некои гледачи, поставив сметка за донации. Примените донации редовно се објавуваат со иницијалите на донаторите на каналот на YouTube: Edi Maurer („Community“), за секој да има отворен увид и преглед на финансиската поддршка. Погледнете го и делот „Донации“.

New Videos


Фалсификуваната библија – 3. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 2. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 1. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreАпокалипса според Јован – Која е вавилонската блудница?

Многу современици го толкуваат „Тајното откровение на Јован“, последното поглавје од Библијата, како колапс на нашата сегашна цивилизација. Голема улога игра „Вавилонската блудница“, која е опиена со „крвта на светците“ и „крвта на сведоците на Исус“. Таа е облечена во виолетова и црвена боја и во раката држи златна чаша...

MoreРеинкарнација во христијанството

Исус поучуваше за реинкарнација (како уште една шанса, не како цел) Сензационално: во античките евангелија од 1 и 2 век - кои не поминале низ рацете на Католичката црква, а во нашево време биле пронајдени само во египетската пустина - Исус детално ја поучува доктрината за реинкарнација. Затоа е јасно:...

More