Фалсификуваната библија – 3. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 2. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 1. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreАпокалипса според Јован – Која е вавилонската блудница?

Многу современици го толкуваат „Тајното откровение на Јован“, последното поглавје од Библијата, како колапс на нашата сегашна цивилизација. Голема улога игра „Вавилонската блудница“, која е опиена со „крвта на светците“ и „крвта на сведоците на Исус“. Таа е облечена во виолетова и црвена боја и во раката држи златна чаша...

MoreРеинкарнација во христијанството

Исус поучуваше за реинкарнација (како уште една шанса, не како цел) Сензационално: во античките евангелија од 1 и 2 век - кои не поминале низ рацете на Католичката црква, а во нашево време биле пронајдени само во египетската пустина - Исус детално ја поучува доктрината за реинкарнација. Затоа е јасно:...

MoreРимокатоличката инквизиција

Целиот ужасен обем на тоа КРВНА ПАТЕКА НА ЦРКВАТА во 14 видеа со теми. 0) Вовед – Кој или што е зло? (избришано од YouTube) ———————— 1) Католицирање на „Незнабошците“ (Во моментов во мирување) 9-ти до 12-ти век. Десетици илјади смртни случаи од рацете на Католичката црква. ———————— 2) Убиствените...

MoreЖивот меѓу лисиците

Гинтер Шуман секогаш се фасцинирал од природниот и животинскиот свет. Ова доведе до страст за фотографирање на природата. На враќање од една фотографска екскурзија, тој сретнува млада лисица. Ја нарече Фелин. Малку по малку тој ја стекнуваше нејзината доверба и таа го изгуби секој страв од него. Тој ја придружуваше...

More