Духовни теми

Апокалипса според Јован – Која е вавилонската блудница?

Многу современици го толкуваат „Тајното откровение на Јован“, последното поглавје од Библијата, како колапс на нашата сегашна цивилизација. Голема улога игра „Вавилонската блудница“, која е опиена со „крвта на светците“ и „крвта на сведоците на Исус“. Таа е облечена во виолетова и црвена боја и во раката држи златна чаша...

MoreРеинкарнација во христијанството

Исус поучуваше за реинкарнација (како уште една шанса, не како цел) Сензационално: во античките евангелија од 1 и 2 век - кои не поминале низ рацете на Католичката црква, а во нашево време биле пронајдени само во египетската пустина - Исус детално ја поучува доктрината за реинкарнација. Затоа е јасно:...

More