Религија / Библија

Фалсификуваната библија – 3. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 2. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreФалсификуваната библија – 1. дел

(Пред се': Видеото е старо повеќе години и затоа има слаба резолуција, што беше вообичаено во тоа време. Извинете.) Ако верувате во Библијата, Бог наредил геноцид, смртна казна и жртви на животни во времето на пророкот Мојсеј. Меѓутоа, во исто време, Бог ја дал заповедта преку Мојсеј: „Не убивај“. Бог,...

MoreАпокалипса според Јован – Која е вавилонската блудница?

Многу современици го толкуваат „Тајното откровение на Јован“, последното поглавје од Библијата, како колапс на нашата сегашна цивилизација. Голема улога игра „Вавилонската блудница“, која е опиена со „крвта на светците“ и „крвта на сведоците на Исус“. Таа е облечена во виолетова и црвена боја и во раката држи златна чаша...

More